logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorFlisekompaniet: slik legger du fliser som en proff
ANNONSE

Flisekompaniet: slik legger du fliser som en proff

Flisekompaniet: slik legger du fliser som en proff

Fliser er sannsynligvis det viktigste aspektet ved baderomsdesign og ombygging. Baderomsfliser tilfører ikke bare stil og farge, men gjenspeiler også personligheten vår. Flislegging kan gjøres av oss selv eller av en profesjonell. Førstnevnte er absolutt det mest budsjettvennlige, men det er også mer komplisert og tidkrevende. Uansett er det bra at du vet hvordan du gjør det. Enten det er for å spare penger eller for ditt eget formål, hvordan installerer du fliser som en profesjonell? Følg tipsene fra Flisekompaniet, en norsk spesialist og markedsleder.

Lag en plan

trabajando-plano_1098-16475.avif

Baderomsfliser brukes ikke bare til gulvet, men også til veggene, så dette må du ta hensyn til. Utstyr deg med de nødvendige verktøyene før du går i gang med prosjektet. I tillegg til flisene trenger du blant annet blandebatteri, flisekutter og målebånd.

Sjekk størrelsen på flisene

tiler-trabajando-renovacion-apartamento_23-2149278644.avif

Store fliser er noen ganger dyrere enn små, men de kan få et lite rom til å se større ut. Mindre fliser er derimot billigere og enklere å montere. Velg flisstørrelse avhengig av ønsket utseende på badet og budsjettet ditt. Dobbeltsjekk størrelsene i kassen. De fleste baderomsfliser selges i centimeter. Størrelsen som er oppgitt på esken, kan for eksempel være 12 x 12.

Sørg for at du legger flisene riktig

tiler-trabajando-renovacion-apartamento_23-2149278626.avif

Hvis du bruker mer enn én størrelse fliser på badet, bør du tegne mønsteret på sementen før du legger dem. Ikke utelat vinduskarmer og vanskelig tilgjengelige nisjer i beregningen. Flisoppsettet på baderomsgulvet vil også avgjøre plasseringen av sluket.

Vær oppmerksom på mulige lekkasjer

gente-renovando-concepto-casa_53876-20681.avif

Vanntetting er et stort problem. Det er at bak flisene på et bad kan det brygge en lekkasje. Derfor må vi sørge for å sjekke vegger og gulv godt før vi fortsetter med flisleggingen. Påfør silikon når du oppdager steder der det kan lekke vann, eller lapp med en sementblanding.

Vær tålmodig

tiler-trabajando-renovacion-apartamento_23-2149278630.jpeg

Å legge fliser er ikke en rask oppgave. Det kommer til å skje feil, det kommer til å bli fliser som splittes og legges feil. Du må vente til det er tørt og klart. La oss ikke risikere badet eller investeringen vår i desperasjon. Når du tror du er ferdig, er det på tide å ta hensyn til detaljene. En flis som er lagt dårlig, en flis som ser ut som om den ikke er limt ordentlig, eller et mellomrom som ikke er dekket. Syretesten kommer når vi bestemmer oss for å ta et bad. Vi må spørre oss selv om flisegulvet føles behagelig, eller om det føles som om det klør på fotsålene? Lekker det ikke?

Det siste trinnet er å være nøye med detaljene. Hvis alt viser seg å være positivt: Da er du i mål! Tilbud 365 gir deg alle rabattkatalogene fra dine favorittbutikker i Norge. Hvis du tenker på å bytte fliser, er Flisekompaniet det beste valget. Gjør det!

ANNONSE
arrowDown

365 Tilbud Copyright © 2024. Alle rettigheter forbeholdes. Det er forbudt å kopiere eller reprodusere tekstene uten skriftlig forhåndsavtale. Produktfotografier, bilder og brosjyrer er kun til illustrasjonsformål. Rabatterte priser kommer fra offisielle distributører som er oppført på dette nettstedet. Tilbudene gjelder fra og til utløpsdatoen eller så lenge lageret rekker. Formålet med dette nettstedet er informativt og kan ikke brukes til å gjøre krav på produktene. Prisene kan variere avhengig av sted.