logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorNorske sjømatprodukters reise
ANNONSE

Norske sjømatprodukters reise

Norske sjømatprodukters reise

Enten elsker vi torsk, eller så hater vi den. Men det vi ikke kan ignorere, er den lange reisen den gjør fra Norge til ulike deler av verden for å havne i en butikk. Reisen starter i de iskalde farvannene i dette europeiske landet, som er torskens konge. Fra januar til april er havet rundt den norske skjærgården fullt av liv. Under vann nærmer tusenvis av torsk seg kysten for å formere seg. Over vannet gjør fiskerne klar båtene og redskapene sine for å begynne å fiske etter en av de ikoniske ingrediensene i det norske kjøkkenet, som gir dem identitet og spiller en viktig rolle i økonomien. Norsk torsk verdsettes og nytes i alle verdenshjørner. Den er en favoritt i land som Spania, Tyskland, Frankrike, Sverige, Storbritannia, Portugal, Italia, Mexico og Brasil.

Eksportprosessen

2.jpg

Torsken skilles ut etter sort. Innvollene fjernes, den skjæres i biter ved hjelp av maskiner og legges deretter i beholdere som dekkes med salt for å la den hvile. Etter noen uker i salt presses fisken for å fjerne enda mer vann. Den saltes for siste gang og legges til tørking i spesielle rom under kontrollerte fuktighets- og temperaturforhold. Når vanninnholdet i fisken er under 48 %, kan den kalles tørket eller saltet torsk. Når torsken er tørket, sorterer kvalitetssjefene den etter størrelse, vekt og utseende. Den pakkes i henhold til standardene i hvert land den skal eksporteres og markedsføres til. Denne næringen har funnet måter å være bærekraftig på. Alt fra lover som fastsetter fangstperioder, minimumsstørrelser for hvert eksemplar og maksimal fiskemengde for å opprettholde tilstrekkelige bestander i havet, til prosessoptimaliseringsmetoder og bruk av alle deler av fisken til produkter for ulike bransjer, gir torsken en sikker fremtid.

Hvordan tilberede torsk

3.jpg

Hjemmelaget tilberedning er det vanligste: Knoller og sesongens grønnsaker er enkle følgesvenner til fersk fisk. Norsk torsk er synonymt med kvalitet, et rykte den har gjort seg fortjent til takket være sine sensoriske kvaliteter. Selv om tradisjonen i mange land har plassert den på julemenyen, er det et produkt som vi også kan dra nytte av i fastetiden med ulike oppskrifter som fremhever dens egenskaper og ernæringsmessige bidrag, ettersom den er rik på proteiner og mineraler. Torsk med tomat? Ja, det er en hit. Legg fire eller fem skjeer med stekt tomat i et ildfast fat. Legg deretter torskeloins i midten, dekk dem med tomat og la dem steke i ytterligere tre minutter, og ta dem til bordet umiddelbart. Hvis du har prøvd det ennå, er det en enkel oppskrift å eksperimentere med når du må underholde noen.

365 Tilbud gir deg alle rabattkatalogene til favorittbutikkene dine i Norge. Og hvis det er torskesesong, er det enda bedre. Nyt deilige retter laget av verdens beste torsk! Og bonusen? Den kan eksporteres.

ANNONSE
arrowDown

365 Tilbud Copyright © 2024. Alle rettigheter forbeholdes. Det er forbudt å kopiere eller reprodusere tekstene uten skriftlig forhåndsavtale. Produktfotografier, bilder og brosjyrer er kun til illustrasjonsformål. Rabatterte priser kommer fra offisielle distributører som er oppført på dette nettstedet. Tilbudene gjelder fra og til utløpsdatoen eller så lenge lageret rekker. Formålet med dette nettstedet er informativt og kan ikke brukes til å gjøre krav på produktene. Prisene kan variere avhengig av sted.