logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorLindex: der bærekraftig mote møter rimelige priser
ANNONSE

Lindex: der bærekraftig mote møter rimelige priser

Lindex: der bærekraftig mote møter rimelige priser

Lindex er et selskap med lange tradisjoner i det europeiske motemarkedet. Selv om merket har hovedkontor i Danmark, har det en stor operasjonsradius i Norge. Selv om de har sterke konkurrenter, er det ett slagord Lindex har gjort til sitt eget: bærekraftig mote for alle. Hvordan fungerer det? Bærekraft spenner over flere nivåer: fra selskapets overordnede formål til å oppfylle interessentenes forventninger og holde seg oppdatert på lovgivningen.

Leverandører

2.jpg

Firmaet eier ingen fabrikker, men samarbeider med uavhengige leverandører. De siste årene har de forbedret leverandørkjeden betraktelig. Alle leverandørene må følge etiske retningslinjer som stiller krav til arbeidsforhold som lønn, sikkerhet på arbeidsplassen og arbeidstid. Å sikre at hele verdikjeden utvikler seg når det gjelder lønn, er en viktig del av deres satsing på bærekraft.

Råvarer

3.jpg

De velger materialer som har redusert miljøpåvirkning. Det betyr at råvaren kommer fra en resirkulert eller fornybar kilde og er dyrket og produsert på en måte som har mindre negativ innvirkning på naturressursene enn konvensjonelle alternativer. Målet er at 100 % av materialene skal være resirkulerte eller fra bærekraftige kilder innen 2026. I stedet for å dyrke ny bomull sparer de for eksempel naturressurser ved å gjenbruke bomull som allerede er produsert. Resirkulert bomull er rester eller brukte tekstiler som får nytt liv ved at de brytes i biter, spinnes og veves til nytt materiale. All den resirkulerte bomullen de bruker, er sertifisert i henhold til Textile Exchange Global Recycling Standard eller Textile Exchange Recycled Reclaim Standard.

Sirkulær mote

4.jpg

Motebransjen bruker mye naturressurser. For å møte disse utfordringene må ressursene brukes på best mulig måte, og en sirkulær tilnærming til mote er den eneste veien fremover. Lindex arbeider med flere ulike aspekter av sirkulæritet: sirkulære produkter, en sirkulær forsyningskjede og sirkulære kundereiser.

Vann

5.jpg

Ansvarlig bruk av vann er en viktig del av Lindex' engasjement for bærekraft - å gjøre en forskjell for fremtidige generasjoner. Vi må være vanneffektive i hele verdikjeden, redusere risikoen for vannmangel i områder knyttet til virksomheten og, sammen med forretningspartnere, sørge for tilgang til vann og sanitæranlegg i fabrikker og nærliggende lokalsamfunn.

GOTS-sertifisering

6.jpg

Hele serien med babyklær er laget av bærekraftige materialer. Bomullen er alltid økologisk, og bomullsplaggene er GOTS-sertifisert (Global Organic Textile Standard). Serien er utviklet for bruk og gjenbruk over lang tid. Også når vi bruker polyester i babyklærne våre, velger vi kun resirkulert polyester, som for det meste kommer fra resirkulerte PET-flasker. På prislappen kan du se hvor mange PET-flasker som er brukt til det aktuelle produktet. Lindex' vei har vært lang, men målet er klart, og firmaet beveger seg mot en mer bærekraftig produksjon og ivaretakelse av naturressursene.

365 Tilbud gir deg alle rabattkatalogene fra dine favorittbutikker i Norge. Skynd deg!

ANNONSE
arrowDown

365 Tilbud Copyright © 2024. Alle rettigheter forbeholdes. Det er forbudt å kopiere eller reprodusere tekstene uten skriftlig forhåndsavtale. Produktfotografier, bilder og brosjyrer er kun til illustrasjonsformål. Rabatterte priser kommer fra offisielle distributører som er oppført på dette nettstedet. Tilbudene gjelder fra og til utløpsdatoen eller så lenge lageret rekker. Formålet med dette nettstedet er informativt og kan ikke brukes til å gjøre krav på produktene. Prisene kan variere avhengig av sted.