logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorFrivillig arbeid i julen: spre glede og gjøre en forskjell
ANNONSE

Frivillig arbeid i julen: spre glede og gjøre en forskjell

Frivillig arbeid i julen: spre glede og gjøre en forskjell

Julen handler ikke bare om gaver. Selv om det er sant at mange nordmenn setter av penger til shopping på denne spesielle dagen for å glede en av sine kjære. Og det er en flott gest. Men frivillig arbeid er også en annen måte å være nær mennesker og de som trenger det mest. Et godt eksempel er den norske kirken i l'Albir som feirer sin Solidaritetsjulemesse, et loppemarked der besøkende kan smake på typiske skandinaviske søtsaker og retter fra denne tiden, kjøpe kunsthåndverk eller juleprodukter og julepynt. Målet med messen er å samle inn penger til sosiale prosjekter. En solidarisk aktivitet som markerer starten på julesesongen i kommunen. Den norske kirken i Albir ble åpnet i oktober 1996. Den er ikke bare et religiøst, men også et kulturelt og sosialt senter som gir god støtte til norske innbyggere i alle aldre. De utvikler kulturelle, sportslige, sosiale, rekreasjonsmessige og religiøse aktiviteter og workshops for å skape sameksistens og gi sosial støtte. De hjelper også sårbare mennesker i alle aldre, enten de er turister eller norske innbyggere, og tilbyr rådgivningstjenester, frivillig arbeid og nødhjelp.

Å gjøre en forskjell med en gest

2.jpg

Norge er et land der julen har dype røtter, og der man kommer langt med å hjelpe andre. Derfor er det mange som velger å stille opp som frivillige og hjelpe de mest sårbare i julen. Det handler ikke bare om å gi dem klær eller en tallerken med mat, men også om å støtte og følge opp.

Jul i Norge

3.jpg

På julaften (24. desember) samles de fleste nordmenn i hjemmene sine for å spise en typisk middag og åpne gaver. Noen ganger kommer til og med julenissen på besøk. Hele landet forvandles til en stor lysfestival som fortsetter å lyse i flere uker etter nyttårsaften for å opprettholde den eventyrlige stemningen. I tillegg til de mange julemarkedene arrangeres det også mange konserter over hele landet. Noen hoteller og restauranter stenger dørene mellom 24. og 26. desember, men mange andre holder åpent i denne perioden. Hvis du ønsker å stå på ski på reisen, kan du bo på et hotell i fjellet eller i nærheten av et skianlegg, og nyte de mange aktivitetene i snøen. I de fleste byer er gatene pyntet med lys og dekorasjoner, men noen steder går man enda lenger. I Bergen har for eksempel barnehager, skoler, bedrifter og tusenvis av mennesker bidratt til å skape en pepperkakeby hvert år siden julen 1991. Et besøk i trehusbyen Røros gjør deg i godt humør, mens Treegarden julehus i Drøbak er Skandinavias eneste helårsåpne julegavebutikk. Ikke langt fra Oslo finner du Hadeland Glassverk, der du kan kjøpe glass håndlaget av lokale håndverkere.

365 Tilbud gir deg alle rabattkatalogene til dine favorittbutikker i Norge. Kos deg med å hjelpe andre i julen og bli veldig glad!

ANNONSE
arrowDown

365 Tilbud Copyright © 2024. Alle rettigheter forbeholdes. Det er forbudt å kopiere eller reprodusere tekstene uten skriftlig forhåndsavtale. Produktfotografier, bilder og brosjyrer er kun til illustrasjonsformål. Rabatterte priser kommer fra offisielle distributører som er oppført på dette nettstedet. Tilbudene gjelder fra og til utløpsdatoen eller så lenge lageret rekker. Formålet med dette nettstedet er informativt og kan ikke brukes til å gjøre krav på produktene. Prisene kan variere avhengig av sted.