logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorBlack Friday-budsjettering: slik unngår du å bruke for mye penger
ANNONSE

Black Friday-budsjettering: slik unngår du å bruke for mye penger

Black Friday-budsjettering: slik unngår du å bruke for mye penger

Black Friday nærmer seg med stormskritt. Det er rabattfesten som ligger nærmest julen, og hvor nordmenn kan benytte seg av gode tilbud. Hvis du nettopp har satt deg inn i Black Friday-verdenen, får du her noen tips for å unngå overforbruk. Men først må du sørge for å få med deg datoen: 24. november. Mange av de mest kjente butikkene i Norge blir med på arrangementet.

Sett et budsjett

2.jpg

Det beste du kan gjøre for økonomien din er å vite hvor mye du kan bruke disse dagene. Sjekk bankkontoen din og vurder budsjettet du har til rådighet nøye. Unngå impulskjøp hvis du ikke har nok penger.

Lag en ønskeliste

3.jpg

Ta deg god tid og lag en liste over hva du tenker å kjøpe. Det kan enten være julegaver eller godbiter til deg selv. Når du vet hvilke ting som står på listen, er det på tide å liste dem opp. Sett dem i rekkefølge slik at du vet hvilken prioritet de har.

Bruk rabattkuponger

4.jpg

Mange butikker utarbeider eksklusive kuponger for disse datoene. Det er veldig enkelt å bruke Black Friday-koder: Bare kopier dem, og rett før du betaler for kjøpet, kan du bruke dem, så får du automatisk rabatt på den endelige kjøpesummen.

Sjekk ut kampanjene i butikkene

5.jpg

Et triks for å oppnå større besparelser er å ikke kjøpe varen du ønsker deg i den første nettbutikken du besøker. Med mindre produktet er eksklusivt for én enkelt butikk.

Bruk applikasjoner til å sammenligne priser

6.jpg

Teknologien er også til stor hjelp i disse tilfellene, takket være Internett-tjenester som registrerer alle rabatterte priser fra ulike butikker.

Les de spesielle betingelsene

7.jpg

I løpet av Black Friday-dagene kan det hende at butikkene har spesielle betingelser (som at de ikke godtar kortbetaling eller endrer returpolitikken). Men de må kunngjøre dette tydelig og synlig for alle kunder.

Du kan be om en liste over reklamasjoner

8.jpg

Alle butikker som deltar i arrangementet, er forpliktet til å gi deg et reklamasjonsskjema hvis du ber om det. Du må fylle det ut i tre eksemplarer: ett til deg, ett til dem og et tredje som du må vise til Forbrukerkontoret.

Handle kun på sikre nettsteder

9.jpg

Før du kjøper fra en nettbutikk, må du forsikre deg om at den er lovlig. Hvis det ikke er et selskap du kjenner fra før, kan du gjøre et enkelt søk på Internett.

Kjøp ansvarlig

10.jpg

Ved å forvalte pengene dine på en klok og ansvarlig måte kan du unne deg noe godt i ny og ne og likevel jobbe for økonomisk frihet. Det er en viktig dato for rabatter, men unngå impulskjøp og kjøp bare det du trenger.

Sammenlign priser noen dager i forveien

11.jpg

Et av de beste tipsene for Black Friday er å ikke stole blindt på butikkene. Lag ønskelisten din på forhånd, og sjekk prisen på varene i butikkene du handler i.

365 Tilbud gir deg alle rabattkatalogene for Black Friday. Vær oppmerksom på våre tips om ikke å kjøpe impulsivt bare fordi det er tilbud.

ANNONSE
arrowDown

365 Tilbud Copyright © 2024. Alle rettigheter forbeholdes. Det er forbudt å kopiere eller reprodusere tekstene uten skriftlig forhåndsavtale. Produktfotografier, bilder og brosjyrer er kun til illustrasjonsformål. Rabatterte priser kommer fra offisielle distributører som er oppført på dette nettstedet. Tilbudene gjelder fra og til utløpsdatoen eller så lenge lageret rekker. Formålet med dette nettstedet er informativt og kan ikke brukes til å gjøre krav på produktene. Prisene kan variere avhengig av sted.